HomeZajímavéVýběr ideálního kefíru: odborníci pojmenovali dva hlavní parametry, které tělu prospívají

Výběr ideálního kefíru: odborníci pojmenovali dva hlavní parametry, které tělu prospívají

Kefír je jedním z nejoblíbenějších a nejužitečnějších mléčných výrobků.Tento fermentovaný mléčný nápoj má příjemnou osvěžující chuť a je bohatý na důležité živiny.Abyste však z kefíru vytěžili co nejvíce, musíte si ho při nákupu v obchodě správně vybrat.

Při výběru kefíru v obchodě je důležité věnovat pozornost nejen značce a datu výroby, ale také procentuálnímu obsahu tuku.Tento ukazatel určuje chuťové vlastnosti a prospěšnost nápoje pro organismus.

Odborníci na výživu doporučují dávat přednost kefíru s obsahem tuku od 2,5 do 3,2 %.Toto rozmezí je považováno za optimální pro maximalizaci prospěšnosti výrobku.Odtučněné verze, ačkoli se zdají být dietnější, ve skutečnosti obsahují méně důležitých živin.

Za pozornost stojí také doba trvanlivosti kefíru.Pokud je starší než měsíc, je velká pravděpodobnost, že byly použity rostlinné tuky a emulgátory.Přírodní produkt by měl být skladován maximálně 10 dní nebo týden, což zaručuje jeho čerstvost a kvalitu.

Výběrem kefíru s optimálním obsahem tuku a krátkou dobou trvanlivosti si můžete zajistit skutečně zdravý a chutný mléčný nápoj.

Marzena Duda
Marzena Duda
Nejvíce mě ztratila láska k vínu a sýrům... Ráda v kuchyni experimentuji, ale také používám staré a osvědčené recepty, zejména od své babičky. Kuchyně a vaření je moje vášeň a sdílení s mými blízkými mi dává pocit absolutního štěstí:-).
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten