Někdy může i loupání vajec způsobit určité potíže.Aby se jim vyhnuly, používají zkušené hospodyňky některé triky, při jejichž použití se během vaření používá sůl nebo ocet.Existuje však ještě jeden pomocník – citron.
Podle autorky Technotion Zen Channel je citronová šťáva skvělá i pro změkčení vaječných skořápek během vaření, čímž zabraňuje jejich poškození.
Pro dosažení požadovaného efektu odborník radí přidat na pánev několik plátků citronu a neodstraňovat je, dokud není výrobek hotový.
Při vaření vajec nechte v hrnci plátek citronu: málokdo ví, k čemu to slouží.
Foto: Technotion Zen Channel.
Dříve se stalo známé, že zkušené hospodyňky ohřívají citron v mikrovlnné troubě.
Mezitím odborníci dospěli k nečekanému závěru, která limonáda je vlastně zdraví škodlivější – s cukrem nebo bez něj.