Káva je produkt s výraznou chutí, kterou lze měnit a vylepšovat.Pokud je káva příliš hořká, lze to snadno napravit snížením hořkosti.Také mírnou změnou způsobu přípravy kávy můžete dosáhnout nových odstínů chuti a maximálně využít aroma kávových zrn.
Chuť kávy tedy není konstantní, ale proměnná, kterou lze upravovat experimentováním s recepturou a technikami přípravy tohoto oblíbeného nápoje.
Za prvé, k odstranění přebytečné hořkosti v kávě můžete přidat trochu soli.Ta neutralizuje hořkost a zjemňuje pachuť tím, že působí na chuťové pohárky.Tato metoda bude fungovat jak u kávy, tak u kakaa nebo horké čokolády.
Za druhé, k tomu, abyste si kávu ochutili skořicí , nemusíte do ní dávat skořici.Stačí posypat mletou skořicí přímo kávu ve filtru kávovaru.Tímto způsobem získáte skvělou chuť bez hrudek koření v šálku.
Za třetí, pro rychlou přípravu kávy Mocha můžete přidat do ní čokoládové mléko místo horké čokolády.Tím se proces zjednoduší a ušetříte ráno čas.
Za čtvrté, šlehačkovou mléčnou pěnu na cappuccino lze vyrobit jednoduchým protřepáním 2% mléka v uzavřené plechovce, která byla předtím ohřátá v mikrovlnné troubě.
Za páté, abyste se vyhnuli moučné chuti instantní kávy , rozmíchejte ji nejprve v malém množství studené vody.To umožní rovnoměrné rozpuštění škrobu před přidáním vroucí vody.