Často se kvůli nepozornosti nebo nedostatku zkušeností při skladování potravin začnou kazit a vysychat.Zdálo by se, že je vše ztraceno a je třeba je vyhodit.Ve skutečnosti však lze mnoho vysušených nebo mírně zkažených potravin zachránit a vrátit jim čerstvost a šťavnatost!
Existuje několik jednoduchých a účinných způsobů, jak oživit zeleninu, ovoce, bylinky a dokonce i sýr.Hlavní je znát správnou technologii a triky pro každý konkrétní případ.Podívejme se na hlavní možnosti, jak můžete obnovit vzhled a jedlé vlastnosti různých produktů, pokud začaly vysychat a vadnout.Při dodržení těchto rad se vám určitě podaří zachránit mnoho lahůdek před vyhozením!
Za prvé, zkažené maso nebo ryby již nelze zachránit, jejich konzumace je nebezpečná pro vaše zdraví.
Za druhé, sušené citrusy lze nakrájet na plátky a zmrazit na nápoje, což jim dodá jasnou chuť.
Za třetí, mrkev, celer nebo ředkvičky, které začaly vadnout mrkev, celer nebo ředkvičky , nechte hodinu v misce se studenou vodou a kousky syrových brambor.Tím se zelenina ‚resuscituje‘ pro saláty.
Za čtvrté, k resuscitaci zeleniny potřebujete misku se studenou vodou a citronovou šťávou.Namočte na hodinu do lednice.
Za páté, zatuchlý listový salát by se měl na několik minut ponořit do teplé vody.Listy budou opět šťavnaté.
Za šesté, sušený sýr lze nastrouhat do polévek a těstovin a pro jeho ‚oživení‘ jej namočit na 30-60 minut do teplého mléka.
Takové jednoduché triky umožňují ‚ušetřit‘ mnoho produktů a zabránit plýtvání potravinami.Hlavní je dělat vše správně a bezpečně.