HomeŽivotní stylBobule jsou šťavnaté, sladké: 1 šálek pod každým keřem - jahody budou...

Bobule jsou šťavnaté, sladké: 1 šálek pod každým keřem – jahody budou zaplaveny zběsilou sklizní

Vypěstovat velkou úrodu jahod je možné pouze se správnými hnojivy.Zdaleka ne vždy se však vyplatí používat drahé prostředky zakoupené v obchodě.Zemědělská vědkyně Anastasia Kovrignyhová navrhuje hnojivo za haléř, díky kterému budou bobule velké a šťavnaté.

Podle odbornice je jedním z nejúčinnějších prostředků hnojení jahod kyselina boritá.Neměla by se však používat v čisté formě, protože může rostlinu poškodit.Mnohem lepším řešením bude příprava roztoku.

Nejprve si připravte malou nádobu.Pak do ní nalijte horkou vodu a přidejte dva gramy kyseliny borité.Nakonec už zbývá jen prostředek zamíchat.

Poté lze směs použít k určenému účelu.Na každý jahodový keř je třeba nalít přibližně jeden šálek přípravku.Předtím se však vyplatí zalévat obvyklým způsobem.

Při takovém hnojení se úroda jahod bude počítat v bedýnkách.

Foto: serhii_bobyk/ru.freepik.com.

Odborník shrnul, že ideálním řešením by bylo zavedení přípravku v době aktivní tvorby poupat u jahod.V tomto případě řešení přinese maximální výsledky.

Dříve se dachaři dozvěděli, jak hnojit keře na jaře.Hnojení by se mělo provádět ve dvou fázích.

Marzena Duda
Marzena Duda
Nejvíce mě ztratila láska k vínu a sýrům... Ráda v kuchyni experimentuji, ale také používám staré a osvědčené recepty, zejména od své babičky. Kuchyně a vaření je moje vášeň a sdílení s mými blízkými mi dává pocit absolutního štěstí:-).
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten